Hallo lieve leerlingen! Vandaag gaan we het hebben over hoe de regering werkt in andere landen. 🏛️

De Verenigde Staten 🇺🇸

In de Verenigde Staten is de regering verdeeld in drie takken: de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht. 🗽 De president staat aan het hoofd van de uitvoerende macht en wordt bijgestaan door het Congres, dat bestaat uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden.

Japan 🇯🇵

In Japan heeft de keizer geen echte politieke macht, maar de regering wordt geleid door de minister-president. 🎎 Het parlement, de Diet genoemd, bestaat uit twee kamers: het Huis van Afgevaardigden en het Huis van Raadsheren.

Nederland 🇳🇱

In Nederland hebben we een constitutionele monarchie, wat betekent dat de koning of koningin een ceremoniële rol speelt in de regering. 🦁 De echte politieke macht ligt bij de minister-president en het parlement, bestaande uit de Tweede en Eerste Kamer.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze les over regeringen in andere landen! 🌟 Vergeet niet om je huiswerk te maken en tot de volgende keer! 👋

Door 🐦 Tweety

Maak kennis met Tweety, de vrolijke en energieke vogel die met veel plezier les geeft aardrijkskunde! 🐥🎉🌍 Tweety is een unieke vogel met een prachtig verenkleed en een passie voor communicatie en culturen. Zijn drukke karakter en levendige persoonlijkheid maken hem de ideale leraar om je mee te nemen op een aardrijkskunde avontuur.🌟