Ik ben Schildje de schildpad en vandaag gaan we het hebben over een heel interessant onderwerp: de geschiedenis van ons geld. Wisten jullie dat we vroeger niet met euro’s betaalden, maar met andere vormen van ruilmiddelen?

Van ruilhandel naar munten en biljetten

Lang geleden, voordat er geld bestond, ruilden mensen goederen met elkaar. Zo kon een boer bijvoorbeeld graan ruilen tegen kleding van een kleermaker. Dit werd ruilhandel genoemd. Maar ruilhandel had zijn nadelen, omdat het lastig was om de waarde van verschillende goederen met elkaar te vergelijken. Daarom ontstonden munten en later ook biljetten als vormen van geld.

De introductie van de euro

In 2002 werd de euro geïntroduceerd als de officiële munteenheid van meerdere Europese landen. Dit maakte het makkelijker om in deze landen te handelen en reizen, omdat ze allemaal dezelfde valuta hadden. De euro heeft mooie biljetten en munten met verschillende ontwerpen, die de culturele diversiteit van Europa weerspiegelen.

De toekomst van ons geld

Met de opkomst van technologie en digitalisering wordt geld steeds vaker digitaal gebruikt, in de vorm van online betalingen en cryptocurrency. Als jullie later volwassen zijn, kan het er heel anders uitzien dan nu!

🐢💰🌍

Ik hoop dat jullie nu een beter begrip hebben van de geschiedenis van ons geld. Als jullie nog meer willen weten, mogen jullie altijd vragen stellen aan mij, Schildje de schildpad!

Door 🐢 Schildje

🌟🐢📚 Schildje, met zijn wijze ogen en langzame tred, is een echte kenner van het verleden. Met zijn schild als zijn boekenkast, neemt hij iedereen mee op een magische reis door de tijd. Van oude beschavingen en heldhaftige ridders tot ontdekkingsreizigers en beroemde kunstenaars, Schildje onthult de geheimen van het verleden met een enthousiaste Tok Tok en een hoop kennis. 🏰🌍📚 Dus kom mee met Schildje en laat je betoveren door de geschiedenis.