Springen naar inhoud


Foto

. CV als bescherming voor BSN/BTW-fraude?


 • Log in om te antwoorden
No replies to this topic

#1 Joskas

Joskas

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1860 berichten

Geplaatst 24 March 2016 - 07:49 PM

Een commanditaire vennootschap is een meerpartijenovereenkomst. Met 1 partij is er geen meerpartijenovereenkomst, dus geen cv. Dat kan worden opgelost door een commanditaire vennoot die 1 cent inbrengt, maar dat is natuurlijk wel wat gekunsteld. Daarmee kan het <dus> tot vragen leiden. Verder lijkt het me niet zo'n probleem.

Wat betreft open vs. besloten is het wel even opletten:
- een open cv is onderworpen aan de vennootschapsbelasting, maar het gedeelte van de winst dat toekomt aan de beherende vennoot is aftrekbaar (althans blijft buiten beschouwing). De beherende vennoot is ondernemer (de open cv is fiscaal transparant voor de beherend vennoot), terwijl de commanditaire vennoot als aandeelhouder wordt beschouwd. Dat aandelenbelang valt in box 2 of box 3. Omdat hier maar sprake is van 1 commanditair vennoot, is sprake van een aanmerkelijk belang en dus box 2.
- een besloten cv is in zijn geheel fiscaal transparant, ook voor de commanditaire vennoot. Er is dan dus geen sprake van aandelen. De commanditaire vennoot is, als de cv een onderneming drijft, medegerechtigde tot een ondernemer en daarmee geniet hij winst uit onderneming (zonder dat hij gebruik kan maken van de ondernemersfaciliteiten). Drijft de cv geen onderneming, dan is sprake van box 3-vermogen.

Of sprake is van een open of besloten cv moet blijken uit de cv-overeenkomst en dan met name de bepalingen omtrent overdraagbaarheid. Die overeenkomst zal dus duidelijk moeten zijn, ook bij een inleg van 1 cent.

en rijk worden voor dummies

. CV als bescherming voor BSN/BTW-fraude?#2   Nina

Nina

  Newbie

 • Member
 • 9 berichten
  • Tijd online: 1u 16m 41s
 • Verdient met:n.v.t.

Geplaatst op Vandaag, 10:55

Ik begrijp wat je bedoelt. Maar over geld gesproken. Ik heb dit Internet Succes gids gevonden en hoor er goede verhalen over. Het zou zowel geschikt zijn voor beginners zonder enige kennis als de expert professionals om snel geld te verdienen.

Zijn er meer mensen met ervaring?
Dit is mijn handtekening en ik ben nieuw!

#3   StijnV

StijnV

  Hulp Addict

 • Moderators
 • 1337 berichten
  • Tijd online: 23u 14m 21s
 • Verdient met met:Internet

Geplaatst op Vandaag, 13:27

Ssst Nina :D . Het verdien model waar je het over hebt is nieuw. Je kan meer informatie inwinnen op de site .

Ik ben met succes lid geworden. De inschrijving had ik er binnen één week uit. Ik steek nu elke week 3 a 4 uur in mijn Online model en verdien tussen de 40 en 60 euro per dag. :D

Online heb je toegang tot het membershipsite met (video) handleidingen, een interactief leercentrum voor al je vragen en contacten met andere deelnemers.
Het is echt het proberen waard! Succes Nina!
Succesvol geworden met internet verdiensten :D


Vergelijkbare berichten Collapse0 user(s) are reading this topic

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers