Springen naar inhoud


Foto

STAK certificaten als salaris, statuten gewijzigd nadat contract getekend is.


 • Log in om te antwoorden
No replies to this topic

#1 Joskas

Joskas

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1860 berichten

Geplaatst 23 February 2016 - 09:13 AM

Beste mensen,

Na veel rondzoeken op dit forum heb ik nog geen bevredigend antwoord gevonden. Om die reden start ik een nieuw topic. Wat is de uitdaging: Ik ben dit jaar begonnen als medewerker van een start-up, omdat deze start-up niet het salaris kan bieden dat ik normaal zou krijgen verdien ik een X% van de aandelen van de werkmaatschappij in de vorm van STAK certificaten. Daarnaast heb ik ook nog de optie om meer certificaten bij te kopen. Ten tijde van tekenen was de opzet als volgt: In de werkmaatschappij zouden de investeerders deelnemen dmv aandelen en medewerkers in de vorm van STAK-certificaten.

De holding was puur voor het beheer van het intelectueel eigendom. Hiervan zouden de aandelen in de handen blijven van de oprichters. Het gebruik van het IP-recht is voor onbeperkte tijd uitgegeven aan de werkmaatschappij.

Dit leek mij een goede deal, aangezien het ook in het belang van de investeerder zou zijn om de waarde van de werkmaatschappij te laten groeien en deze bijvoorbeeld niet te laten springen. Aangezien ik niet de portemonee heb om langdurige juridische procedures te starten was ik blij met deze "back-up".

Nu waren er ten tijde van mijn indiensttreding nog geen investeerders aan boord. Bij het aantrekken van deze investeerders is na lang onderhandelen besloten om de statuten van de Holding te wijzigen en de investeerders toe te laten treden tot de holding in plaats van de werkmaatschappij. Met nieuwe investeerders wordt dit ook de standaard. Nu bekruipt mij het gevoel dat ik de kans loop certificaten te verkrijgen van een mogelijke sterfhuis b.v. Het is namelijk alleen in het belang van de stak certificaathouders dat deze werkmaatschappij blijft bestaan. Voor alle andere aandeelhouders is het alleen van belang dat de holding in waarde vermeerderd.

Mijn vraag is daarom: Heb ik nu de bekende kat in de zak gekocht? Is een aandeelwaarde vermeerdering toch mogelijk in een dergelijke werkmaatschappij? Daarnaast ben ik benieuwd of het juridisch wel mag deze constructie. Ik heb namelijk getekend voor certificaten van een werkmaatschappij waarin alle investeerders zitten, echter zijn na mijn tekenen de statuten van de holding zodanig veranderd dat de complete bedrijfsstructuur op zijn kop staat. Zoals ik het nu bekijk ben ik genoodzaakt om de onderhandelingen weer open te gooien om de STAK onderdeel van de holding te maken en niet meer van de werkmaatschappij.

Hopelijk is er hier iemand die me van goed advies kan voorzien zodat ik beslagen ten ijs kan komen.

mvgr.

Subas

hoe verdien ik snel geld

STAK certificaten als salaris, statuten gewijzigd nadat contract getekend is.#2   Nina

Nina

  Newbie

 • Member
 • 9 berichten
  • Tijd online: 1u 16m 41s
 • Verdient met:n.v.t.

Geplaatst op Vandaag, 10:55

Ik begrijp wat je bedoelt. Maar over geld gesproken. Ik heb dit Internet Succes gids gevonden en hoor er goede verhalen over. Het zou zowel geschikt zijn voor beginners zonder enige kennis als de expert professionals om snel geld te verdienen.

Zijn er meer mensen met ervaring?
Dit is mijn handtekening en ik ben nieuw!

#3   StijnV

StijnV

  Hulp Addict

 • Moderators
 • 1337 berichten
  • Tijd online: 23u 14m 21s
 • Verdient met met:Internet

Geplaatst op Vandaag, 13:27

Ssst Nina :D . Het verdien model waar je het over hebt is nieuw. Je kan meer informatie inwinnen op de site .

Ik ben met succes lid geworden. De inschrijving had ik er binnen één week uit. Ik steek nu elke week 3 a 4 uur in mijn Online model en verdien tussen de 40 en 60 euro per dag. :D

Online heb je toegang tot het membershipsite met (video) handleidingen, een interactief leercentrum voor al je vragen en contacten met andere deelnemers.
Het is echt het proberen waard! Succes Nina!
Succesvol geworden met internet verdiensten :D


Vergelijkbare berichten Collapse

  Onderwerp Forum Begonnen door Statestieken Laatste berichteninfo


0 user(s) are reading this topic

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers