Springen naar inhoud


Foto

Aandelenopties in Amerikaanse startup


 • Log in om te antwoorden
No replies to this topic

#1 Joskas

Joskas

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 1860 berichten

Geplaatst 30 January 2016 - 04:50 AM

Hoi,

Ik woon in Nederland, maar werk sinds 6 maanden voor een Amerikaanse startup. We hebben daarvoor een contract als 'independent contractor' opgesteld en ik factureer maandelijks vanuit mijn eenmanszaak.

Als onderdeel van het contract krijg ik ook 0,2% van de aandelen in de startup toegekend, over een periode van 4 jaar. De startup heeft behoorlijk wat financiering ontvangen (enkele tientallen miljoenen in totaal, een series A en B). Uiteraard is er altijd een behoorlijke kans dat de startup het niet redt, maar bij een overname of IPO zouden de te verkrijgen aandelen aardig wat waard kunnen worden.

Ik vraag me af wat hiervan de fiscale consequenties zijn. Klopt het dat het werkelijk genoten voordeel op het moment van uitoefening als inkomen gezien zal worden? Als eenmanszaak betaal ik dan in een keer 52% over het grootste deel van de verdiensten.

Zou het verstandig kunnen zijn om mijn eenmanszaak in een BV om te zetten en de aandelenopties daaraan te laten toekennen (het Amerikaanse bedrijf is bereid daar aan mee te werken). Ik heb begrepen dat ik dan 20% (of 25%) vennootschapsbelasting betaal, maar de rest van de opbrengst in de BV kan laten zitten en de jaren daarna kan gebruiken om te herinvesteren. Uiteraard moet ik wel een marktconform DGA loon uitkeren. Of zou in zo'n geval de belastingdienst willen dat ik het DGA loon volgens de afroommethode verhoog, zelfs al is het een eenmalige extra inkomstenbron?

Alvast bedankt!

Martijn

veel geld verdienen online

Aandelenopties in Amerikaanse startup#2   Nina

Nina

  Newbie

 • Member
 • 9 berichten
  • Tijd online: 1u 16m 41s
 • Verdient met:n.v.t.

Geplaatst op Vandaag, 10:55

Ik begrijp wat je bedoelt. Maar over geld gesproken. Ik heb dit Internet Succes gids gevonden en hoor er goede verhalen over. Het zou zowel geschikt zijn voor beginners zonder enige kennis als de expert professionals om snel geld te verdienen.

Zijn er meer mensen met ervaring?
Dit is mijn handtekening en ik ben nieuw!

#3   StijnV

StijnV

  Hulp Addict

 • Moderators
 • 1337 berichten
  • Tijd online: 23u 14m 21s
 • Verdient met met:Internet

Geplaatst op Vandaag, 13:27

Ssst Nina :D . Het verdien model waar je het over hebt is nieuw. Je kan meer informatie inwinnen op de site .

Ik ben met succes lid geworden. De inschrijving had ik er binnen één week uit. Ik steek nu elke week 3 a 4 uur in mijn Online model en verdien tussen de 40 en 60 euro per dag. :D

Online heb je toegang tot het membershipsite met (video) handleidingen, een interactief leercentrum voor al je vragen en contacten met andere deelnemers.
Het is echt het proberen waard! Succes Nina!
Succesvol geworden met internet verdiensten :D


Vergelijkbare berichten Collapse0 user(s) are reading this topic

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers